X
GO

Programma donderdag 3 oktober 2019

19:30 uur Ontvangst
20:00 uur

Welkom door Bert Blankestijn, voorzitter Rotaryclub Rhenen-Veenendaal.

 

20:15 uur

Optreden:

Derk Postma: stadsdichter Veenendaal met o.a. Het bloedig moordverhaal van Pyramus en Thisbe van Kees Stip.

Petrus de Graaff: pianist

pianovituoos van het Momo Theater

20:50 uur

Cuneralezing: Jeroen Dijsselbloem

"Lessen geleerd: 10 jaar na de crisis"

21:30 uur vragen en discussie
22:00 uur afsluiting
~ napraten met drankje en hapje

 

 

Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem (1966) is voorzitter van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid, een relatief jonge instelling en een onafhankelijk, permanent onderzoeksinstituut. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een zelfstandig bestuursorgaan en opereert onafhankelijk van de Nederlandse overheid en andere partijen. De Raad besluit zelf welke voorvallen en onderwerpen worden onderzocht. Hierbij richt de Raad zich voornamelijk op die zaken waarbij burgers voor hun veiligheid afhankelijk zijn van andere partijen zoals de overheid, bedrijven of instellingen.

Dijsselbloem is oud-minister van Financiën in het kabinet-Rutte II en oud-voorzitter van de Eurogroep, het overlegorgaan van de ministers van financiën van de Eurolanden. Hij kreeg daarvoor de bijnaam 'Mr. Euro' en werd verkozen tot politicus van het jaar in 2013. 

Daarnaast is Dijsselbloem voorzitter van de raad van toezicht van Wageningen University & Research. Ook is hij voorzitter van de vereniging Natuurmonumenten.

Derk Postma

Derk Postma is stadsdichter van Veenendaal en vervult als zodanig een ambassadeursrol. De komende drie jaar brengt hij de dichtkunst in een positief daglicht en promoot hij poëzie. De stadsdichter heeft de taak om zes tot acht gedichten per jaar te schrijven die geïnspireerd zijn op lokale gebeurtenissen. Hij publiceert ook maandelijks een gedicht in een lokale krant, op websites en social media.

Derk Postma is de vierde stadsdichter die Veenendaal kent. Hij is 47 jaar en werkt als medewerker Personeel en Organisatie bij de Christelijke Hogeschool Ede. Derk wil als stadsdichter zijn passie voor de Veenendalers tonen en zijn betrokkenheid met wat er in de stad gebeurt.

Derk zal het stadsdichterschap uitvoeren t/m 2021, een periode van drie jaar.

Petrus de Graaff

Petrus de Graaff is pianist van het Momo Theater. Hij heeft een verstandelijke beperking en achter de piano is hij een groot virtuoos. Petrus speelt in het voorprogramma van de Cuneralezing 2019.