X
GO

Goede doelen

De Cuneralezing biedt u een inspirerende voordracht in een gemoedelijke ambiance. Het is een benefietavond georganiseerd door Rotary Rhenen-Veenendaal. Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie van vrijwilligers die activiteiten oppakken voor de locale en internationale gemeenschap. Rotaryclub Rhenen-Veenendaal staat bekend als vitale club die in de voorhoede staat van maatschappelijke verandering onder het motto “Service Above Self”. 

De organisatie van de Cuneralezing is in handen van de vrijwilligers van Rotary wat de kosten laag houdt. Sponsors dekken de kosten. De opbrengsten van het concert komen ten bate van het Goede Doelen Fonds van Rotary Rhenen-Veenendaal. Hieruit worden tal van activiteiten en acties gesteund ten behoeve van de samenleving. Voor de Cuneralezing 2018 zijn twee belangrijke hoofddoelen aangewezen: Het Jeugdfonds Sport en Cultuur en ons drinkwaterproject in Bertoua, Kameroen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdcultuurfonds ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor sport en/of cultuurlessen en materialen. Kinderen kunnen met financiële ondersteuning van het Jeugdfonds lessen volgen of benodigdheden aanschaffen, zoals sportkleding of schilderspullen. Het Jeugdfonds is actief in heel Nederland dus ook in de gemeente Rhenen en Veenendaal.

Schoon water voor Bertoua

Bertoua is een stad in het oosten van Kameroen. De 200.000 inwoners zijn voor hun drinkwater afhankelijk van natuurlijke bronnen, want de ooit aangelegde drinkwaterleiding is slecht onderhouden en voor slechts 15.000 inwoners ooit bedoeld. Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg heeft samen met de INBO foundation het initiatief genomen om op strategische plekken putten te slaan of bestaande natuurlijke bronnen te beschermen en onderhoudbaar te maken met betonnen constructies. De ingenieurs van RHDHV evalueren de waterpunten en geven technisch advies. De 3 Rotaryclubs uit Veenendaal hebben zich hier bij aangesloten om te zorgen voor social mobilising van de gemeenschap en het opzetten van een lokaal bestuur. Inmiddels zijn er 53 waterpunten gerealiseerd waar ongeveer de helft van de inwoners gebruik van maakt. De laatste fase betreft de overdracht naar de bewoners en gebruikers. In deze laatste fase wordt een pomp-onderdelen magazijn ingericht en worden micro-cofinancieringen geleverd voor reparaties. De interventies van zowel technische ondersteuning en social mobilising maken van dit project een groot succes. Kijk voor meer informatie op www.watervoorbertoua.nl

Contact

De Cuneralezing is een initiatief van Rotary Rhenen-Veenendaal.

Adres van de Cuneralezing:

IW4, Transformatorstraat 1, Veenendaal 

Uw betaling voor kaarten doet u naar: 

Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal

Rabobank: NL 98 RABO 0316992836

KvK-nummer 41178715

De Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal heeft een ANBI status.

RSIN: 816754858

 

Privacy en Databeleid

Rotary Rhenen-Veenendaal respecteert de privacy van personen wiens persoonsgegevens door haar worden verzameld en geadministreerd en beoogt een zorgvuldige omgang met die persoonsgegevens. Rotary Rhenen-Veenendaal leeft de geldende wettelijke regelgeving AVG na. In het publieke deel verzamelen en verwerken we geen persoonsgegevens. 

De gegevens voor deelname aan de cuneralezing worden uitsluitend voor dat doel gebruikt.

Als u in contact met ons wilt treden kunt u ons via mailadressen op de contactpagina bereiken.